ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

[ VENUS PROJECT ] Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ... THE CHOICE IS OURS



Πολλοί νομίζουν πως η τεχνολογία θα μας σώσει. Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία μας κάνει την ζωή πιο εύκολη.|
Υπάρχει όμως μία τεχνολογία την οποία δεν έχουμε, και πραγματικά την χρειαζόμαστε αν είναι να αλλάξουμε επί της ουσίας·
 η τεχνολογία της συμπεριφοράς.
Η επιστήμη της τεχνολογίας της συμπεριφοράς πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχουν εφαρμοστεί κι άλλες επιστήμες, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία. Αυτό είναι το συστατικό που λείπει από τον πολιτισμό μας. Και αυτό είναι το δυσκολότερο γιατί έρχεται σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι για τον εαυτό τους.
Φανταστείτε έναν κόσμο 
χωρίς την βιομηχανία του ψεύδους, χωρίς του πολιτικούς και τους στρατηγούς που εξαιτίας τους χύθηκαν ποτάμια αίμα. Σκεφτείτε τις ατέλειωτες αγριότητες που επέφεραν οι κάτοικοι μίας γωνίας, αυτού του κόκκου που λέγεται Γη, στους ελάχιστα διαφορετικούς κατοίκους μιας άλλης χώρας.
Σκεφτείτε τα ποτάμια αίματος που έχουν χυθεί από όλους τους στρατηγούς και τους αυτοκράτορες προκειμένου, στο όνομα της δόξας και του θριάμβου, να ονομαστούν στιγμιαία άρχοντες.

Είναι όλα προβολή των πολιτισμικών ιδεωδών. Ακόμα και το φυλετικό μίσος διδάσκεται.

THE VENUS PROJECT




Το ο VP «βλέπει» τον κόσμο σαν ένα ενιαίο εν δυνάμει οργανισμό και την ανθρώπινη κοινότητα ως μια μεγάλη οικογένεια καθώς ΟΛΟΙ οι μεταξύ των ανθρώπων διαχωρισμοί είναι κατασκευασμένοι μέσα σε αυτό το κατεστημένο μοντέλο που ζούμε. Μοναδικός στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων όλων των ανθρώπων και όχι το κέρδος μιας ελίτ που της ανήκουν οι πόροι. Μοναδικά εργαλεία, όπως είπα κ παραπάνω, είναι οι επιστήμες και η τεχνολογία, που αν χρησιμοποιηθούν συνετά μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων και παράλληλα να προστατέψουν το περιβάλλον που μέσα σε αυτό το οικονομικό μοντέλο που ζούμε χρησιμοποιείται και αυτό για το κέρδος κάποιων
[δείτε σχετικά: To Venus Project και στην Ελλάδα με την Πανγαία].


Ο δημιουργός του πρότζεκτ Venus, Ζακ Φρέσκο Jacque Fresco, λέει χαρακτηριστικά:



Χρόνια πριν, ρωτούσα τους ανθρώπους:
- Πιστεύετε πως θα πάμε ποτέ στην Σελήνη; Απαντούσαν:
      Ούτε σε χίλια χρόνια.
- Σπουδάσατε πυραυλική ή για ταξίδια στο διάστημα;
      Όχι.
- Τότε, πώς καταλήγετε σε αυτό το συμπέρασμα;
      Κοινή λογική
- Αν υπήρχε κοινή λογική, δεν θα υπήρχαν οι πόλεμοι, η φτώχεια, η πείνα ή η καταστροφή του περιβάλλοντος. Αφού μπορούμε να στείλουμε άνθρωπο στην Σελήνη, το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούμε να λύσουμε και αυτά τα προβλήματα.

Όπως αναφέρεται και στο φιλμ:

Η Γη είναι μία πολύ μικρή σκηνή σε μια απέραντη κοσμική αρένα
Προς το παρόν έχουν βγει τα 2 πρώτα μέρη του φίλμ The Choice is Ours που είναι μεταφρασμένο σε 30 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών. Μέσα στο 2015, αναμένεται και το 3ο μέρος του πρότζεκτ Venus. Όπως λένε στο About της σελίδας τους:

δηλαδή:

Το 3ο μέρος του φιλμ (που θα κυκλοφορήσει αργότερα εντός του τρέχοντος έτους) θα εξηγεί τις μεθόδους και τις δυνατότητες της επιστήμης. Θα προτείνει λύσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα ώστε να εξαλειφθεί η χρήση των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 Θα απεικονίζει το όραμα του Venus Project να οικοδομήσουμε έναν εντελώς νέο κόσμο, χτισμένο από το μηδέν:
 ένα «επανασχεδιασμό του πολιτισμού», όπου όλοι απολαμβάνουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, χωρίς δουλεία, είλωτες και το χρέος, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Τα προβλήματά μας, ως επί το πλείστον, τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, με τις δικές μας επιλογές· μπορούμε όμως, ακόμα και τώρα, να αντιστρέψουμε τα πράγματα πριν φτάσουμε στο σημείο από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν είναι πολύ αργά να δούμε την αισιόδοξη προοπτική ενός κόσμου, με φανταστικές δυνατότητες, που βρίσκεται μπροστά μας και μας περιμένει.


THE CHOICE IS OURS [ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - 2015]

Συγκλονιστικό φιλμ με ελληνικούς υπότιτλους  που αποκαλύπτει πώς παίζεται το παιχνίδι των τραπεζών οι οποίες χρεώνουν χώρες με μη βιώσιμα χρέη, και πού οδηγεί η σημερινή λαθεμένη αντίληψη των νεοφιλέλευθερων πολιτικών που καταστρέφουν πληθυσμούς και κάνουν την ζωή γεμάτη βία, άγχος και ανταγωνισμό.

>>> Για τον ρόλο των τραπεζών, δείτε ενδεικτικά αυτά τα άρθρα:

- 10 Ενδείξεις ότι Ζούμε σε μια Ψεύτικη Οικονομία!

- Editorial Ιουνίου 2014: Τράπεζες, Χρήματα και Ελευθερία

- Και για το Σύστημα που δημιουργούν οι τραπεζίτες, το οποίο όπως θα δείτε στο βίντεο του άρθρου Μην Καταπολεμάτε Το Σύστημα (!!!), μας βαστάει από τα @ρχίδια· ένα λόμπι που ξοδεύει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο προκειμένου να κάνει αυτό που θέλει και που δεν είναι άλλο από το να τα έχουν όλα εκείνοι, κι εμείς τίποτε.



Υπάρχει λοιπόν αυτό το πρότζεκτ που προσπαθεί να στήσει εκ νέου μια ολόκληρη πόλη και υπάρχει στα σκαριά κι άλλο πρότζεκτ στην Ινδία όπου σχεδιάζεται μια άλλη ολόκληρη πόλη χωρίς τα κακά που όλοι ζούμε...

Ήρθε η εποχή που πλέον οι άνθρωποι, κουρασμένοι από το αδιέξοδο μοντέλο ζωής και εξουθενωμένοι από την βία και τις κοινωνικές αδικίες, φτιάχνουν Κιβωτούς του Νώε..
 >>> η ιστοσελίδα του The Choice is Ours


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.