ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κεραμίδι Βάλτου : Καταργούν το σταυρό απ” την Ελληνική Σημαία!!!!!

Κεραμίδι Βάλτου : Καταργούν το σταυρό απ” την Ελληνική Σημαία!!!!!



ελληνες, πατριωτες αιτωλ/αρνανες, γρηγορειτε,τριζουν τα κοκκαλα των προγονων μας,ο ιωαννης σταθας μας εδειξε τον δρομο ηρθε η ωρα να πουμε και εμεις το μεγαλο ΟΧΙ.μαυρο σε ολους αυτους που προσπαθουν να διαγραφουν την ΕΝΔΟΞΗ ιστορια μας

 Πως η σύγχρονη Ελληνική σημαία οριστικοποιήθηκε στη σημερινή μορφή: Είδαμε ότι κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας και το πρώτο έτος της επανάστασης επικράτησε πλήθος σημαιών. Αυτό ήταν αναμενόμενο αφού δεν υπήρχε κεντρική διοίκηση. Ο σταυρός σπάνια απουσίαζε από τις σημαίες της επανάστασης. Οι σταυροί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ο κόκκινος σε λευκό του Αγίου Γεωργίου, ο μπλε σε λευκό του Αγίου Μιχαήλ ο λευκός σε μαύρο του Αγίου Πιράν, η γνωστή Ελληνική σημαία της ξηράς, η σημαία που ύψωσε ο Γιάννης Σταθάς από το 1800.


H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807. Σ' αυτή ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο τοu Γένους Επιφάνιο - Στέφανο Δημητριάδη και πολλούς άλλους, μετά από μεγάλη σύσκεψη που έκαναν στο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.
 H ελληνική σημαία με την επίσημη μορφή της οποίας καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.
περισσοτερα εδω
και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.