ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Προσήλωση στον στόχο παραμονής


Μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίσκεται στο +8 από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο βρίσκεται ταυτόχρονα στο -8 από τις προνομιούχες θέσεις για τα play off. Παρόλο που ο Παναιτωλικός δεν έχει εξασφαλίσει τον στόχο του και παρόλο που η διαφορά από τα play off είναι μεγάλη, είναι αρκετοί αυτοί που επιθυμούν… Ευρώπη. Αναμφίβολα είναι κάτι που μελλοντικά όλοι οι Παναιτωλικοί φίλαθλοι εύχονται. Όμως, το να φορτώνεται αυτή η ομάδα έναν στόχο εξαιρετικά δύσκολο αν όχι ανέφικτο είναι αδικαιολόγητο.
 Ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος έσπευσε μετά την νίκη-ανατροπή κόντρα στον Πανθρακικό να κατευνάσει τα πνεύματα και να δει την πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του.
 Είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς:
 «Εμείς δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το στόχο της γρήγορης παραμονής. Από εκεί και πέρα, μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο». Και αυτό είναι ακριβώς το όλο νόημα που εμπεριέχουν τα επόμενα παιχνίδια για τον Παναιτωλικό. Οποιαδήποτε κουβέντα για τα play off πρέπει να μπαίνει αμέσως στο… συρτάρι με τους στόχους για την επόμενη χρονιά. Και το λέμε αυτό γιατί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Παναιτωλικός θα παραμείνει στην κατηγορία με άνεση. Άλλωστε στα εναπομείναντα 14 παιχνίδια χρειάζεται 3-4 νίκες maximum για να εξασφαλίσει την παραμονή του. Και έχει ακόμη 7 παιχνίδια στην απόρθητη μέχρι στιγμής έδρα του! 

Ωστόσο, η χρονιά αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να μην κερδίσει οριακά την παραμονή του και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να έχει μία βάση στην οποία μπορεί να πατήσει. Θα ήταν δε εξαιρετικό εάν τελικά ο Παναιτωλικός μπορούσε να τερματίσει στην πρώτη 6άδα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάει κανείς ότι ο Τίτορμος είναι μία ομάδα νεοφώτιστη, χωρίς πολλές εμπειρίες από την κατηγορία.
Εκείνο όμως που πρέπει να μπει για τα καλά στο μυαλό όλων είναι να μην υπάρχει υπερβολικός ενθουσιασμός. Ο Παναιτωλικός είναι μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετική έδρα, ναι. Στο Αγρίνιο παίζει εξαιρετικά, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοί του τον ευχαριστιούνται, ναι. Ο Τίτορμος όμως βάζει φέτος τις βάσεις να καθιερωθεί για πολλά χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και μέχρι στιγμής το κάνει καλά. Από εκεί και πέρα, το μέλλον είναι γεμάτο προοπτικές για την ομάδα – καμάρι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.