ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γη και Ελευθερία.: Στάχτη και μπούρμπερη τα δάση της Ελλάδας!

Γη και Ελευθερία.: Στάχτη και μπούρμπερη τα δάση της Ελλάδας!:
Τις πελατειακές σχέσεις, τους καταπατητές και τους κερδοσκόπους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για τα δάση που παρουσίασε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τα κυβερνητικά σχέδια για τις παραλίες, ανοίγει ο δρόμος στους κερδοσκόπους και στις δασικές εκτάσεις. Τη λεηλασία των δασικών οικοσυστημάτων, τα οποία μετατρέπονται σε υποδοχείς βαριών χρήσεων, από τουριστικά χωριά έως δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων, αλλά και του εξωαστικού χώρου, με τη χωροθέτηση στο πουθενά οικισμών, προωθεί το υπουργείο ΠΕΚΑ σε ρόλο κτηματομεσίτη με αυτό το νομοσχέδιο - σκούπα. Ταυτόχρονα, με άλλες απίθανες φωτογραφικές διατάξεις διευκολύνει την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, καθώς για τα "αστικά ακινητα" που προορίζονται προς "οικιστική ανάπτυξη" τα σχέδια για τη χωροθέτησή τους (ΕΣΧΑΔΑ) θα εγκρίνονται μαζί με τις μελέτες πολεοδόμησής τους.
 Το νομοσχέδιο εξυπηρετήσεων με τον... σχιζοφρενικό τίτλο
 "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας"



 Να σημειώσουμε εδώ ότι το νομοσχέδιο αυτό, ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα του μνημονίου για τον μήνα Ιούλιο. Φαίνεται καθαρά ότι πρόθεση της Τρόικας και κατ' επέκταση της κυβέρνησης, είναι η καταστροφή και η λεηλασία των δασών με σκοπό το κέρδος. Το νομοσχέδιο τέλη του μηνός θα ψηφιστεί, έχοντας διατάξεις καταστροφικές. Τουριστικά χωριά, πίστες μότο κρος, άδειες για ανεύρεση θησαυρών είναι μερικά από τα μαργαριτάρια του επίμαχου νομοσχεδίου.
 Επιπλέον, θα επιτρέπονται σε δασικές εκτάσεις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού, μόνιμες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κτλ. Επιπροσθέτως, στα δάση και στις δασικές εκτάσεις «εισάγονται» για πρώτη φορά επεμβάσεις που περιλαμβάνουν τα εξής:
 τελεφερίκ, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (τυροκομεία, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, ποτοποιεία, αποσταγματοποιεία, σφαγεία, χερσαίες εγκαταστάσεις μονάδων υδατοκαλλιέργειας, εμφιαλωτήρια) δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών, εναπόθεση στείρων, καταλοίπων ή υπολοίπων της επεξεργασίας των μεταλλευμάτων,
 εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε μεταλλεία και λατομεία που έπαυσε η λειτουργία και δεν αποκαταστάθηκαν, και άλλα πολλά.
 Πρόκειται για μία εγκληματική λαίλαπα μέτρων η οποία οδεύει ολοταχώς προς ψήφιση λόγω μνημονίου.
 Δολοφονία εν ψυχρώ των δασών, αυτή είναι η αλήθεια… Καληνύχτα Ελλάδα
περισσοτερα ΕΔΩ
και                ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.