ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Schwarzenegger εξολοθρευτής του περιβάλλοντος


Ο σταρ του σινεμά και κυβερνήτης, Arnold Schwarzenegger είναι συνιδιοκτήτης μιας εταιρίας επενδύσεων που στηρίζει μερικές από τις πιο καταστροφικές εταιρείες υλοτομίας στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Global Witness.

 Η Dimensional Fund Advisors του Schwarzenegger, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της “πρωτοπόρο” στις χρηματοοικονομικές τεχνικές, σύμφωνα με την έκθεση, συνδέεται με 50 από τις μεγαλύτερες εταιρείες υλοτομίας στα τροπικά δάση του κόσμου.

Ο πρώην “εξολοθρευτής” δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα λαμπερές περιβαλλοντικές επιδόσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια ο ίδιος έχει τοποθετηθεί ως υποστηρικτής του αγώνα εναντίον των αερίων του θερμοκηπίου και της αποψίλωσης των δασών. Ωστόσο, η έκθεση Global Witness αναφέρει ότι η DFA κατέχει μετοχές συνολικού ύψους 174 εκατομμυρίων δολαρίων σε 20 από τις 50 δασοκομικές εταιρείες, εκ των οποίων μερικές είναι γνωστές για την ιδιαίτερα καταστροφική και, μερικές φορές, παράνομη υλοτομία στα τροπικά δάση του Βόρνεο.


“Πριν γίνει κυβερνήτης και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Schwarzenegger έχτισε το όνομά του γύρω από ένα ρομπότ δολοφόνο από το μέλλον. Σήμερα, έχει κάνει μια περιουσία από μια εταιρεία που συμβάλλει στην καταστροφή του μέλλοντός μας.”, δήλωσε ο Andrew Simms της Global Witness. Σύμφωνα με στοιχεία του 2011, οι μετοχές του ηθοποιού στη DFA έχουν καταχωρηθεί στην υψηλότερη κατηγορία “άνω των 1.000.000 δολαρίων”, ενώ ετήσια μερίσματα του αναφέρονται ως “περισσότερα από 100.000 δολάρια”.
 Το προφίλ του προστάτη του περιβάλλοντος, που προωθούσε ο Schwarzenegger τελευταία, ιδίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αποψίλωση των δασών, φαίνεται να είναι ακριβώς οι δραστηριότητες από τις οποίες επωφελήθηκε οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.